Föreläsningar om psykisk hälsa i Ängelholm

Är du intresserad av psykisk hälsa? Då har du möjlighet att gå på fyra olika föreläsningar om psykisk ohälsa, återhämtning och behandling den 8 oktober i Ängelholm. Det är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Föreläsningarna riktar sig till alla som vill lära sig mer om psykisk ohälsa och är ett gemensamt tag av Ängelholms kommun och Region Skånes vuxenpsykiatri i nordvästra Skåne för att öka kunskapen och minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa.

Arrangemanget sker under den så kallade Skåneveckan för psykisk hälsa som är ett årligen återkommande evenemang som arrangeras över hela Skåne i samband med Världsdagen för psykisk hälsa. Skåneveckan samordnas av Studieförbundet Vuxenskolan på uppdrag av Region Skåne.

Program 8 oktober

Tid: klockan 13:00-16:30
Plats: Lindhagasalen, Landshövdingevägen 26 A, Ängelholm

13.00–13.10, Välkommen!

Maria Holst, verksamhetschef för vuxenpsykiatrin i nordvästra Skåne och Gunilla Schönbeck, verksamhetschef för område Funktionsstöd inom huvuduppdraget Hälsa i Ängelholms kommun.

13.10–14.00, Sveriges vanligaste psykfall

Malin Jensen ger en personlig berättelse om att leva med psykisk ohälsa. Malin har en examen i arbetspsykologi, är utbildad trädgårdsterapeut och före detta Attitydambassadör i den nationella kampanjen Hjärnkoll.

14.00–14.15, Intervju med medlemmar i Spirans ”Jag kan-” samt Konstprojektet.

Spiran drivs av Ängelholms kommun och erbjuder daglig sysselsättning för personer med psykisk funktionsnedsättning.

14.20–15.00, Nya behandlingsmetoder i psykiatrin

Marcus Persson, överläkare och forskare, Region Skånes vuxenpsykiatri i nordvästra Skåne.

15.00–15.30, Kaffepaus och mingel

Kaffepaus och mingel med brukarföreningar, Personligt Ombud Skåne (PO Skåne) och andra aktörer.

15.30–16.15, Att få, leva med och återhämta sig från psykos

Möt Andreas Önnebring – attitydambassadör och IT-tekniker med bland annat diagnosen vanföreställningssyndrom. Andreas delar med sig av sin livserfarenhet för att öka kännedom om psykisk ohälsa, och med förhoppning att fördomarna ska minska.

16.15–16.30 Avslutning

Källa: www.engelholm.se
Läs mer på www.skaneveckan.com