Spännande möte!

    Din Hälsa Helsingborg är en utvecklingsgrupp inom Socialförvaltningen i Helsingborgs stad. Gruppen startade då de såg att det fanns ett stort behov av arbeta för bättre hälsa hos brukarna*. Tillsammans har de arrangerat en del hälsoinriktade aktiviteter av och för brukare, där även tjänstepersoner deltagit. I maj tidigare i år genomfördes en heldag med hälsotema på Gröningen i Helsingborg med bland annat brännbollsturnering, yogapass, grillning och plantering.

Delar av projektteamet i JagKan träffade i tisdags representanter ur Din Hälsa Helsingborg, som bestod av både tjänstepersoner och brukare.  Vi träffades dels för att få input till kommande IPS fritid-aktiviteter, men även kring eventuella samarbeten. Vi var alla överens kring vikten av en meningsfull vardag och fritid för individen. Alla är olika och därför kan det yttra sig på olika sätt; någon kan tycka om smyckestillverkning, en annan att träna och en tredje att fiska.  Något som framkom utifrån ett brukarperspektiv är hur den sociala gemenskapen är minst lika viktig som aktiviteten i sig – kanske till och med viktigare. Att få en kompis, att få bygga upp ett (nytt) nätverk och att vara en del av något beskrevs som något många önskar och längtar efter.

Den 11 januari skall vi tillsammans hålla en workshop där personer från Din hälsa Helsingborg och andra intresserade brukare kommer vara med. Tillsammans kommer vi jobba vidare kring idéer och innehåll till framtida aktiviteter inom IPS Fritid och Din Hälsa Helsingborg.

*Personer som använder sig av kommunens tjänster.