Workshop om fritid

Den 11 januari var det äntligen dags för workshopen om hälsa och fritidsaktiviteter! Vi blev ett stort och förväntansfullt gäng på cirka 35 personer som samlades i en lokal på Dunkers kulturhus. Trevligt mingel över kaffe och morotskaka inledde eftermiddagen. Sedan inledde Pernilla Kvist från SOF (Socialförvaltningen) och Jessica Skantze (Arbetsmarknadsförvaltningen), Helsingborg stad, en kort presentation av Din Hälsa Helsingborg, projekt JagKan och upplägget på workshopen.

Deltagarna fick diskutera och lyfta saker som får dem att må bra, exempelvis fysiska aktiviteter, rutiner, musik och att få känna gemenskap med andra. De fick också lyfta vad som kan vara hinder för att faktiskt delta i välgörande aktiviteter. Detta var exempelvis ekonomi, brist på information om utbud, transport och att man inte har någon att gå tillsammans med. Till detta samtalade vi om eventuella lösningar, vilka kunde vara att någon hämtar upp en på väg till en aktivitet, tydlig och tillgänglig information, kravlöshet och ekonomiskt stöd.

Vi avslutade dagen med att brainstorma kring konkreta aktiviteter som får en att må bra. Sedan listade vi gemensamt tre aktiviteter vi helst skulle vilja dra igång under 2018, inom ramen för samarbetet mellan Din Hälsa Helsingborg och JagKan. Aktiviteterna som fick flest röster var en prova-på-grupp, promenadgrupp/promenadkompis och tipspromenad med olika teman. Andra aktiviteter som fick många röster var en ”må bra-kör”, bygga något tillsammans, fiske, starta en friluftsförening och en bok/filmklubb.

Vi vill tacka alla deltagare som medverkade i workshopen! Ni har bidragit med värdefull information till oss!

Nu fortsätter planeringsarbetet mellan Din Hälsa Helsingborg och JagKan.